Om programmet

Praktikforløbet i Danmark er populært blandt studerende fra hele verden. Først og fremmest er dansk landbrug blandt de mest effektive og vidensbaserede landbrug i verden. Dansk landbrug tæller omkring 10.000 gårde, der producerer tre gange så meget mad, som landbruget har brug for i sig selv. Det er vigtigt at nævne, at Danmark har et af verdens mest strikse kontrolsystemer, når det kommer til landbrug. Alle værtsgårde er godkendt af- og handler efter et regelsæt fremlagt af 3F.

*For at hyre studerende skal virksomheden være godkendt af en relevant komité indenfor den relevante uddannelse. Der kan ansøges om at blive godkendt online, og behandlingstiden er ti dage. Se mere information på http://www.jordbrugetsuddannelser.dk/

Ansøg her

Fakta

Her er nogle fakta om programmet

Varighed / Arbejdstimer

Varighed: 6-12 måneder

Arbejdstid: 37 timer om ugen / 160 om måneden

Krav til studerende

Du skal være mellem 18 og 29 år

Du skal være optaget på en landbrugsuddannelse i dit hjemland eller et andet land, hvor du er statsborger

Gode sprogkundskaber i engelsk og tysk

Løn / Ferier

Udbetalingen for de aftalte arbejdstimer er, ifølge GLS A-aftalen, minimum 11.444 kr. om måneden før skat.

Der er fem ugers betalt ferie om året. Feriepenge svarer til 12,5% af den årlige løn. Derudover er der fem særlige lønnede ferie. Særlige ferier er optjent i henhold til varigheden på ansættelsen og kan indløses i ferieåret, der efterfølger det pågældende år.

Logi kan tilbydes af værten ved en merbetaling på 250-300 euro om måneden.

GLS A Wages
Map of Denmark

Fakta om dansk landbrug

Danmark er verdensførende når det kommer til svineindustrien. Landet producerer omkring 28 millioner grise om året.

Dansk landbrug er ligeledes karakteriseret ved en vigtig mejerisektor. Eksport af mejeriprodukter udgør mere end 20 procent af alt dansk landbrugseksport.

Det tredje mest eksporterede produkt i Danmark er minkpels. Landet er verdens største producent af minkpels og producerer det dyreste minkpels i verden.

Fjerkræ- og ægproduktionen er karakteriseret ved en høj grad af markedskoncentration blandt producenter og ligeledes en optimeret produktionsproces.

Produktion til havebrug består hovedsageligt af friluftsfrugter og – grøntsager, hvilket er helt op mod 63 % af produktionen. Væksthusproduktionen består hovedsageligt af potteplanter.

Klik her for mere info

At bo i Danmark

Danmark er et lille og smuk land, og derudover det ældste kongerige i Europa. Landet har en rig og interessant historie, og en national stolthed forbundet til sig. Indbyggertallet er kun 5.5 millioner, men landet har alligevel det lykkeligste folk i verden. Danmark har 400 navngivne øer, og du er altid mindre end 50 kilometer fra havet. Hovedstaden er København, hvor den velkendte Lille Havfrue- statue befinder sig sammen med Tivolihaven og rokokodistriktet Frederiksstaden med sine kongelige slotte.